Gemeenschapsmunt

In het kader van de vermaatschappelijking van de zorg, stelden we op de Algemene Vergadering van 24 maart 2014 een manier voor om ongebruikte middelen te koppelen aan onvervulde noden. De financiële middelen zijn schaars, de noden zijn hoog. Toch zijn er mogelijkheden om deze moeilijke situatie het hoofd te bieden.
Een complementaire munt is een van de mogelijkheden.

Op verschillende plaatsen experimenteert men met een systeem om uitwisseling tussen partners te honoreren, zonder daarvoor het klassieke betaalmiddel, de euro, te gebruiken. Er gebeurde al heel wat onderzoek naar, er werd expertise opgebouwd, een leidraad om te starten met een lokale munt, werd ontwikkeld.

Je vindt de meest recente versie van het Handboek gemeenschapsmunten hier Maak Je Buurt Uitmuntend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *