Leden

Als lid van het WelzijnsPlatform beschik je over een makkelijk bereikbaar aanspreekpunt voor intersectorale materies.

Ondersteuning in samenwerking
Zoekt jouw organisatie partners uit andere sectoren om aan de slag te gaan met een bepaald thema? Via het WelzijnsPlatform vind je zeer snel de juiste mensen. Bovendien kan het WelzijnsPlatform, indien gewenst, de ondersteuning van de samenwerking op zich nemen.

Adviesverlening
Wens je advies over intersectoraal werken? Het WelzijnsPlatform heeft gedurende jaren een gedegen expertise opgebouwd inzake intersectorale samenwerking en helpt je graag op weg.

Kruispunt van netwerken
Heb je een idee en heb je daar andere organisaties voor nodig, maar weet je niet goed wie je er best bij zou betrekken? De kans is erg groot dat het WelzijnsPlatform je een heel eind verder kan helpen. We hebben een goed zicht op de verschillende organisaties in de regio en kunnen op korte termijn contacten leggen en mensen motiveren om mee te werken.

Ondersteuning in uitbreiden van jouw professioneel netwerk, relevant en doelgericht
Wil je leren van andere sectoren? Stel je vraag via het WelzijnsPlatform en je vindt gegarandeerd de kennis waarnaar je op zoek bent.
Plan je een activiteit? Verlies geen tijd met adressen en gegevens op te zoeken van collega’s en organisaties in het brede welzijnsveld. Zend je bericht naar het WelzijnsPlatform en jouw uitnodiging wordt doorgestuurd naar meer dan 100 organisaties en partners in het welzijnsveld in de regio Brugge-Oostende.
Heb je een vacature die je wijd verspreid wil zien? Het WelzijnsPlatform zendt ze voor jou door naar haar uitgebreid netwerk.

Informatieverstrekking
Zoek je gegevens of cijfers over demografie, tewerkstelling, onderwijs? Geef een seintje aan het WelzijnsPlatform. Zij hebben heel wat cijfers ter beschikking of helpen samen met jou zoeken naar de gegevens op jouw maat.
Zoek je literatuur of theoretische achtergronden om een nieuw project, een visie of een nieuw beleid te ontwikkelen? Ga eens langs bij het WelzijnsPlatform. Zij hebben een brede kennis van theoretische achtergronden en huidige evoluties op velerlei vlakken.
Via de nieuwsbrief die 2 x per jaar verspreid wordt, blijf je op de hoogte van wat er leeft in de regio binnen en tussen de verschillende welzijnssectoren.

Logistiek
Wil je eens vergaderen op een andere locatie? Via het WelzijnsPlatform kan je terecht in het streekhuis Noord-West-Vlaanderen, kasteel Tillegem waar verschillende vergaderzalen ter beschikking staan aan een democratische prijs.